Oddział intensywnych problemów - Murkowski, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2023)
Ostatnio byliśmy świadkami zamieszania związanego z długotrwałą hospitalizacją na oddziale intensywnej terapii Wojewódzkiego Szpitala w Legnicy męża marszałek Sejmu Elżbiety Witek. Przy tej okazji poinformowano, że takich chorych na OIT w kraju było 84. Wydawać by się mogło, że w tej sprawie wszystko już zostało powiedziane – tak jednak nie jest. Zabrakło najważniejszego – krytycznej analizy.