Leczmy ludzi jak zwierzęta. Rozmowa z posłem Januszem Korwin-Mikkem - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2023)
– Jeśli wygramy wybory, od razu zaczniemy prywatyzację ochrony zdrowia i pracę nad rozmontowaniem wrogiej pacjentowi i obywatelowi kosztownej struktury, jaką tworzą Narodowy Fundusz Zdrowia i Ministerstwo Zdrowia. Przeprowadzimy weterynaryzację służby zdrowia – mówi „Menedżerowi Zdrowia” poseł Janusz Korwin-Mikke, jeden z liderów Konfederacji. Publikujemy rozmowę z cyklu „Zdrowie po wyborach”.