Zdrowie priorytetem państwa. Rozmowa z senator Beatą Małecką-Liberą - Lurka, Krystian (Menedżer Zdrowia, 2023)
– Konieczne jest stworzenie systemu ochrony zdrowia, w którym, dzięki całkowitej rezygnacji z limitów w AOS i szpitalnictwie, dostępność do opieki byłaby lepsza. Zdrowie w końcu musi być priorytetem – mówi w „Menedżerze Zdrowia” przewodnicząca senackiej Komisji Zdrowia i senatorka z Platformy Obywatelskiej Beata Małecka-Libera. Publikujemy wywiad z cyklu „Zdrowie po wyborach”.