O prawnych aspektach ograniczenia sprzedaży papierosów - Różyk, Dagmara (Menedżer Zdrowia, 2023)
Niezależnie od ważnych dla zdrowia publicznego regulacji podatkowych wprowadzonych przez Ministerstwo Finansów niezbędne są dalsze działania ukierunkowane na wycofanie tradycyjnych papierosów ze sprzedaży. Warto przy tym wykorzystać nowoczesne rozwiązania regulacyjne, które weszły w życie w innych krajach.