Przełomu nie będzie - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2023)
Ugrupowania tworzące nową koalicję, choć połączone dążeniem do odsunięcia PiS od władzy, w wielu dziedzinach, a już na pewno w ochronie zdrowia, są takie same jak ich poprzednicy.