Standardy, wytyczne, zalecenia… - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2023)
Na marginesie dyskusji o regulacjach dotyczących postępowania podczas stwierdzania trwałego nieodwracalnego ustania czynności mózgu i nieodwracalnego zatrzymania krążenia pojawił się temat sposobu ustalania zasad sztuki medycznej. Pytanie, które również i obecnie się słyszy, to przede wszystkim, kto powinien ustalać wytyczne postępowania, których muszą przestrzegać medycy, szczególnie zaś lekarze.