Rola UVA w patologii skóry - Dadej, Ingrid; Wołowiec, Julita (Advances in Dermatology and Allergology/Postępy Dermatologii i Alergologii, 2003)
Praca przedstawiająca najnowsze poglądy na temat mechanizmów oddziaływania promieniowania UVA na skórę. Omówiono udział UVA w procesie starzenia się skóry, kancerogenezie, immunosupresji i wywoływaniu fotodermatoz.