Panom już dziękujemy - Szczęsny, Jacek (Menedżer Zdrowia, 2006)
Marek Balicki szuka pracy, Wojciech Maksymowicz gdy przestał być ministrem zdrowia trafił w zawodową próżnię a Andrzej Ryś, kiedyś zastępca Franciszki Cegielskiej, był przez wiele miesięcy bezrobotny. Mariusz Łapiński przyjmuje jako zwykły lekarz. W naszym kraju normą jest, że wszechobecna polityka raz wnosi człowieka na piedestał a zaraz potem usiłuje go wtrącić do więzienia czy choćby w polityczny niebyt. Kolejne frakcje sejmowe zamiast korzystać z doświadczeń poprzedników miotają byłymi szefami resortów od ściany do ściany a oni sami są poddawani różnym retorsjom. W takiej sytuacji często nie pozostaje im nic innego jak stanąć w kolejce do pośredniaka.