Hierarchia wartości - rozmowa z Erichem R. Reinhardtem - Knypl, Krystyna (Menedżer Zdrowia, 2006)
Jak ocenia pan polski rynek medyczny? Czy spodziewał się pan tak szybkiego wzrostu zapotrzebowania na technologicznie zaawansowany sprzęt medyczny w naszym kraju? Rzeczywiście dostrzegamy ten potencjał. Byliśmy pozytywnie zaskoczeni tym, że szybko się rozwijacie. Wiele wskazuje na to, że naprawdę staracie się wprowadzić jak najbardziej optymalne rozwiązania i przeprowadzić restrukturyzację systemu opieki zdrowotnej. Dzięki temu instytucje medyczne stają się coraz bardziej konkurencyjne i oferują lepsze usługi. Dlatego jesteśmy nastawieni bardzo optymistycznie.