Serce za złote - Sygut, Marzena (Menedżer Zdrowia, 2006)
Już niedługo, kilkaset metrów od podwarszawskiego Instytutu Kardiologii zostanie otwarta prywatne Centrum Kardiologii Anin. Trzy piętra, kilkaset metrów kwadratowych powierzchni, przygotowane w standardzie czterogwiazdkowego hotelu. Na salach operacyjnych aparatura renomowanych firm. Takich jak Siemens czy General Eelectric. - Do współpracy zaprosiliśmy liderów polskiej kardiologii. W większości są to lekarze od lat związani z Instytutem Kardiologii. W tym tak znakomite nazwiska jak prof. Franciszek Walczak, prof. Witold Rużyłło, prof. Andrzej Biederman coraz doc. Adam Witkowski - mówi dr Grzegorz Goryszewski, jeden z inicjatorów powstania kliniki.