Rewolucja w białych rękawiczkach - inauguracja akcji Teraz zdrowie (Menedżer Zdrowia, 2006)
Organizatorzy akcji Teraz zdrowie w obecności wicepremier Zyty Gilowskiej poskarżyli się grzecznie i kulturalnie że w naszym myśleniu o medycynie dominują 3 mity. Pierwszy, że do systemu trafia wystarczająca ilość pieniędzy, a braki wynikają jedynie z marnotrawstwa. Drugi, że Polacy już się przyzwyczaili i akceptują obecny system i trzeci, że wystarczy zabrać się za wybrany fragment np. wydatki na leki, marże aptekarzy czy fikcyjne hospitalizacji itp., aby uzdrowić system.