Zdrowie po słowacku. Rozmowa z Rudolfem Zajacem - Pędziwol, Aureliusz M. (Menedżer Zdrowia, 2006)
W rozmowie z Rudolfem Zajacem, ministrem zdrowia Słowacji, można przeczytać o przyczynach, założeniach i skutkach reformy systemu ochrony zdrowia na Słowacji.