Co nowego w astmie oskrzelowej? - Jassem, Anna; Siemińska, Alicja (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2006)
Lepsze zrozumienie mechanizmów zapalnych w astmie pozwala na poszukiwanie nowych celowanych leków. W pracy przedstawiono zarejestrowane ostatnio leki oraz kierunki prowadzonych badań.