Quo vadis ochrono zdrowia? (Menedżer Zdrowia, 2006)
W dniach 29-31 marca pod Paryżem, odbył się drugi Światowy Kongres Ochrony Zdrowia – Europa 2006 (World Health Care Congress – Europe 2006), na którym przedstawiono m.in. najnowsze koncepcje poprawy jakości usług medycznych, zarządzania chorobami oraz bezpieczeństwa pacjentów.