Biała księga (Menedżer Zdrowia, 2006)
Schizofrenia w Polsce – raport. Przedstawiamy obraz polskiego systemu leczenia osób psychicznie chorych. Stan w tym obszarze medycyny najlpiej oddają liczby - w porównaniu z 2000 r. w 2003 r. wydatki na psychiatryczną opieke zdrowotną spadły z 3,7 do 3,4 proc.