Wojna lekowa - Bochenek, Tomasz; Kozierkiewicz, Adam (Menedżer Zdrowia, 2006)
Podobne praktyki szkoleniowe do tych, które zastosowała firma Roche stosowane są także w innych dziedzinach gospodarki jednak nie wywołują one aż takich emocji. Dlaczego tak się dzieje próbują odpowiedzieć autorzy tekstu, specjaliści Instytutu Zdrowia Publicznego Collegiu Medium UJ.