Przyjaciel ordynatora - Jawień, Arkadiusz; Gręźlikowski, Tomasz (Menedżer Zdrowia, 2006)
Klinika Chirurgii Ogólnej Collegium Medium Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu jako przykład nowoczesnego zarządzania w służbie zdrowia.