W białych rękawiczkach - Bogusz, Halina (Menedżer Zdrowia, 2006)
Rozporządzenie ministra zdrowia, nazwane kaloryferowym, to zakamuflowany sposób na likwidację części placówek i uwertura do utworzenia sieci szpitali. Warunków jakie stawia rozporządzenia nie jest bowiem w stanie spełnić co najmniej połowa sp zoz-ów.