Korupcyjna lustracja - Luboiński, Grzegorz (Menedżer Zdrowia, 2006)
Wielu ekspertów szacuje, że korupcja objęła już od 50 do 90 proc. działalności polskiej opieki zdrowotnej. Ekspert Fundacji im. Stefana Batorego przedstawia szerokie spectrum medycznej korupcji – dziedziny, sposoby i mechanizmy.