Zaburzenia funkcji receptorów ErbB (HER): mechanizmy i metody badania Część I.Amplifikacja genów rodziny ErbB (HER) - Falkiewicz, Bogdan; H. Brandt, Burkhard; P. Bielawski, Krzysztof; Vogt, Ulf (Contemporary Oncology/Współczesna Onkologia, 2000)
W pracy przedstawiono podstawowe mechanizmy nieprawidłowości (amplifikację genów, mutacje punktowe i delecje, zaburzenia ekspresji genów) wiodących do onkogennej aktywacji receptorowych kinaz tyrozynowych rodziny ErbB ( HER ) oraz techniki badania tych zaburzeń. Część I obejmuje zjawisko amplifikacji genów rodziny ErbB ( HER ) i metody najczęściej stosowane do jego detekcji.