Stawianie na nogi - Konarska, Iwona (Menedżer Zdrowia, 2006)
Statystyki w Carolina Medical Center (CMC) pną się w górę, bo czas oczekiwania na operacje ortopedyczne proponowane w ramach ubezpieczenia oznacza najczęściej wielomiesięczne unieruchomienie. W efekcie w warszawskiej klinice rocznie przyjmuje się ok. 8 tys. pacjentów. a na szkolenia lekarzy CMC wydaje 330 tys.