Rynek farmaceutyczny w Polsce (Menedżer Zdrowia, 2006)
Po raz kolejny firma badawcza Pharma Expert, przygotowała raport na temat dystrybucji farmaceutycznej w Polsce. Jednak tym razem jego autorzy skupili się na rynku aptecznym, który dystrybuuje 88–90 proc. wszystkich leków (pozostałe 10–12 proc. leków sprzedaje się do szpitali). Szczegółowa analiza objęła system refundacji, rynek hurtu farmaceutycznego oraz aptek otwartych.