Genetyka we wczesnej diagnostyce nowotworów - Jakubowska, A.; Górski, B.; Cybulski, C.; Kurzawski, G.; Gronwald, J.; Huzarska, J.; Kładny, J.; Lubiński, J.; Menkiszak, J.; Krzystolik, K.; Hadaczek, P.; Zajączek, S.; et al. (Contemporary Oncology/Współczesna Onkologia, 2000)
Na podstawie doświadczeń własnych i danych literaturowych podsumowano znaczenie genetyki w wykrywaniu dziedzicznej predyspozycji do nowotworów.