Co z tą siecią? Sonda redakcyjna - Wawrzyniak, Małgorzata (Menedżer Zdrowia, 2006)
Andrzej Sokołowski: – Tak naprawdę sieć nie jest nikomu potrzebna, bo jeśli gdzieś są braki w systemie to wypełnia je sektor prywatny. Marcin Kautsch: – Dla szpitali, które wejdą do sieci może to być rodzaj usprawiedliwienia – jesteśmy w sieci, więc nie można nam nic zrobić. Dr Grzegorz Luboiński: – Może wreszcie uda się doprowadzić do sytuacji, w której szpitale, dla których nadrzędnym, celem istnienia jest zapewnienie zatrudnienia za nasze pieniądze: krewnym i znajomym władz, po prostu przestaną istnieć.