Granice ryzyka - rozmowa z Jackiem Pertkiewiczem - Konarska, Iwona (Menedżer Zdrowia, 2006)
Dr Jan Pertkiewicz, chirurg z warszawskiego NZOZ OLYMPUS Endoterapia , opowiada o codziennej pracy kliniki i nowych technologiach stosowanych w Klinice.