Mały kraj - szybkie reformy - Sielska, Jolanta (Menedżer Zdrowia, 2006)
W niewielkiej, liczącej 1,4 mln mieszkańców Estonii, nie ma Ministerstwa Zdrowia. System ochrony zdrowia nadzorowany jest przede wszystkim przez urzędników Ministerstwa Spraw Socjalnych. Przedstawiamy system ochrony zdrowia jednego z najmniejszych członków Unii Europejskiej.