System Zapewnienia Jakości w zakładzie radiologii - Kowski, Ryszard (Contemporary Oncology/Współczesna Onkologia, 2000)
W artykule omówiono zasady wprowadzenia Systemu Zapewnienia Jakości, który powinien funkcjonować w każdym zakładzie radiologii. Pokazano poszczególne etapy wprowadzania tego systemu. Wszystkie działania związane z tym systemem mają swoje korzenie w nadrzędnej zasadzie ALARA.