Terminator - rozmowa z Krzysztofem Bukielem - Szczęsny, Jacek (Menedżer Zdrowia, 2006)
Krzysztof Bukiel, przewodniczący Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy zapowiada, że już za pół roku mogą wybuchnąć płacowe strajki lekarzy. Tymczasem Ludwik Dorn, szef MSWiA już zapowiedział, że rząd rozważy wprowadzenie narzędzi prawnych, które zapobiegną strajkowi. Oznacza to, że szykowana jest broń, a nie stół do dyskusji o reformie.