Ponad stan - rozmowa z Krzysztofem Łandą - Wawrzyniak, Małgorzata (Menedżer Zdrowia, 2006)
Krzysztof Łanda przypomina, że koszyk świadczeń gwarantowanych jest wielowymiarowym narzędziem aktywnego kreowania polityki zdrowotnej. Tymczasem w Polsce jest on konstruowany bez żadnego planu wdrożeniowego.