Teleserce - Konarska, Iwona (Menedżer Zdrowia, 2006)
Jeszcze 4 lata temu nie było w Polsce możliwości transmisji EKG z karetek i bezpośredniego transportu chorych z zawałem do ośrodka kardiologii interwencyjnej. Dziś, dzięki sukcesowi programu pilotażowego wprowadzonego na Mazowszu, ten sposób postępowania jest coraz częstszy. Profesor Witold Rużyłło, dyrektor Instytutu Kardiologii w Aninie, inicjator programu, jest przekonany, że przyszłość należy do telemedycyny i kardiologii interwencyjnej.