W sieci absurdu - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2007)
Krzysztof Bukiel prorokuje, że sieć w kształcie proponowanym przez Zbigniewa Religę będzie wielkim krokiem wstecz, który przekształci obecnie obowiązujący, pozornie rynkowy system opieki zdrowotnej w model nakazowo-rozdzielczy.