Déjà vu. Rozmowa z Andrzejem Koronkiewiczem - Szczęsny, Jacek (Menedżer Zdrowia, 2007)
Andrzej Koronkiewicz, były dyrektor Mazowieckiej Regionalnej Kasy Chorych na przełomie roku 2000–2001 chciał zrestrukturyzować 16 szpitali. Napotkał opór lobby szpitalno-samorządowego i stracił posadę szefa kasy. W rozmowie przewiduje, że tak samo będzie z tworzeniem sieci szpitali. Tylko czy minister Religa także straci stanowisko?