Działka zdrowotna - Szczęsny, Jacek; Janecka, Anna (Menedżer Zdrowia, 2007)
Witold Klepacz (Sojusz Lewicy Demokratycznej) – 1,2 mln zł, Rafał Muchacki (Platforma Obywatelska) – 981 tys. zł, Łukasz Maria Abgarowicz (Platforma Obywatelska) – 875 tys. zł. To najbogatsi posłowie Sejmowej Komisji Zdrowia. Z kolei najbardziej majętni senatorowie to Michał Okła (Platforma Obywatelska) – 1,2 mln zł, Janina Fetlińska (Prawo i Sprawiedliwość) – 626 tys. zł i Władysław Sidorowicz (Platforma Obywatelska) – 454 tys. zł. Przedstawiamy najbogatszych posłów i senatorów parlamentarnych komisji zdrowia.