www.virtualtrials.com – bogata, wszechstronna baza danych dotycząca zagadnień związanych z guzami mózgu - Mackiewicz, Małgorzata; Wysocki, Piotr (Contemporary Oncology/Współczesna Onkologia, 1999)
Strona internetowa www. virtualtrials. com jest profesjonalnie przygotowaną bazą danych, adresowaną zarówno do lekarzy, jak i ich pacjentów. We wszechstronny sposób przedstawia zagadnienia związane z guzami mózgu. Mimo że została utworzona całkiem niedawno, jest w stanie w krótkim czasie stać się popularnym źródłem informacji na temat tego rodzaju schorzeń nowotworowych. Będzie to związane przede wszystkim z bardzo dużym zasobem informacji oraz częstą i staranną ich aktualizacją.