Ewangelia wg Religi - Tarhoni, Mariusz; Sapiłko, Danuta (Menedżer Zdrowia, 2007)
Pomysły wprowadzenia dopłat systemowych w wysokości od 7 do 10 zł per capita miesięcznie przyniosą systemowi ok. 200 mln zł. To co najmniej 7–10 razy za mało, aby można osiągnąć zauważalną poprawę ochrony zdrowia. Autorzy przedstawiają analizę pomysłów Zbigniewa Religi i proponuje własne rozwiązania.