Anty-Piecha - Raduła, Paweł (Menedżer Zdrowia, 2007)
Jarosław Pinkas, to broń Zbigniewa Religi na zakusy PiS-owskiego ministra – Bolesława Piechy. W opinii kolegów z resortu zdrowia, prawa ręka ministra to osoba pracowita, kompetentna, ale lubiąca prowadzić własne rozgrywki personalne. Człowiek szalenie szarmancki, dbający o swój wizerunek medialny. Miłośnik dobrych win, jeszcze lepszych potraw (które sam przygotowuje), koneser art déco, nie ukrywający: zawsze chciałem być ministrem .