Szpital na topie - Staszewski, Rafał (Menedżer Zdrowia, 2007)
Centrum medyczne w Nowym Jorku wprowadziło elektroniczną pielęgniarkę, a wiele placówek zatrudnia specjalne firmy marketingowe, które opracowują dla szpitali reklamowe plany usług medycznych. W efekcie takich działań można osiągnąć wzrost hospitalizacji lub pacjentów ambulatoryjnych. Na wolnym rynku amerykańskich usług medycznych oznacza to wzrost przychodów sięgający nawet 10 proc.