Zastosowanie leków biologicznych w chorobach reumatycznych - Zimmermann-Górska, Irena (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2007)
W niniejszym artykule przedstawiono charakterystykę leków blokujących TNF-α (infliksymab, etanercept, adalimumab), IL-1 (anakinra) i cząsteczki sygnału drugiego (abatacept) oraz przeciwciał monoklonalnych przeciw receptorowi CD-20 (rituksymab). Opisano skuteczność tych leków w najczęstszych zapalnych chorobach reumatycznych, działania toksyczne, a także nowe możliwości terapii biologicznej.