Współczesne metody leczenia osteoporozy - Kołczewska, Aleksandra (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2007)
Artykuł przedstawia aktualną wiedzę na temat leczenia osteoporozy. Leki stosowane w leczeniu farmakologicznym dzieli się na antyresorpcyjne, anaboliczne i leki o mieszanym mechanizmie działania. Opisano także inne metody leczenia osteoporozy – wertebroplastykę i kifoplastykę oraz rehabilitację.