Trup w szafie (Menedżer Zdrowia, 2007)
Politycy wszystkich partii, frakcji i klubów parlamentarnych ideę pieniądza idącego za pacjentem wrzucili na dno szafy, tymczasem tylko uruchomienie konkurencji stwarza szanse na podniesienie poziomu usług medycznych oraz zwiększenie ich dostępności. Krokiem, jaki wyzwoliłby energię tkwiącą w prywatnym biznesie medycznym byłoby wprowadzenie promes kontraktów.