Okulistyka na salonach - Osiecki, Jan (Menedżer Zdrowia, 2007)
Andrzej Mądrala na miejsce swojej inwestycji – założenie Centrum Medycznego Mavit – wybrał stolicę, bo zdawał sobie sprawę, że w stolicy jest więcej pieniędzy i klientów gotowych skorzystać z prywatnej okulistyki. Dlatego sprzedał mieszkanie w Trójmieście i wyłożył wszystkie rodzinne oszczędności. To jednak nie wystarczyło – tylko adaptacja budynku kosztowała 2 mln zł. Dlatego trzeba było skorzystać z kredytów i leasingu. Udało się – dotychczas z usług Mavitu skorzystało ponad 50 tys. osób z Polski oraz z zagranicy, przychody firmy wyniosły 7 mln zł, a zysk księgowy po 7 latach działania 450 tys. zł.