Rola diabetologa w zapobieganiu rozwojowi stopy cukrzycowej - Ducka, Bernadeta; Strojek, Krzysztof (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2007)
W niniejszym artykule opisano rolę, jaką w zapobieganiu rozwojowi stopy cukrzycowej odgrywa w codziennej praktyce diabetolog. Wskazuje na edukację jako ważny czynnik w profilaktyce tego zaburzenia.