Doktor w komórce - Staszewski, Rafał (Menedżer Zdrowia, 2007)
Zdalne przesyłanie wyników EKG, 24-godzinny nadzór kardiologiczny za pomocą telefonu komórkowego? To wszystko jest już możliwe i nawet w niektórych rejonach kraju już działa. Ale telemedycyna to nie tylko przyszłość kardiologii. Mówili o tym podczas warszawskiego spotkania lekarze niemal wszystkich specjalności, chociaż trzeba przyznać, że dzięki zaangażowaniu prof. Witolda Rużyłły to na razie kardiochirurdzy najwięcej czerpią z wynalazków XXI wieku.