PRL bis - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2007)
Autor rozprawia się ze stwierdzeniem Ludwika Dorma, który problem podwyżek wynagrodzeń dla lekarzy skwitował frazą: Pokaż lekarzu, co masz w garażu. Szef OZZL przypomina, że taka traktowano pracę w Polsce ludowej, gdy pensja nie była nagrodą za pracę a świadczeniem socjalnym państwa, które zakładało, że lekarze i tak sobie dorobią i ich pracy nie trzeba doceniać i szacować wysiłku wkładanego w jej wykonanie.