Wyniki badania ADVANCE - Drzewoski, Józef (Przegląd Kardiodiabetologiczny/Cardio-Diabetological Review, 2007)
W pracy zaprezentowano wyniki niedawno zakończonego badania ADVANCE, które potwierdzają konieczność redukcji nadciśnienia tętniczego u chorych z cukrzycą typu 2.