Gdzie ci fachowcy? (Menedżer Zdrowia, 2007)
Leszek Sikorski: – Wszyscy gracze na rynku zarządzania ochroną zdrowia muszą mieć poparcie polityczne. Marek Balicki: – Wśród młodszej generacji na pewno mamy przyszłych ministrów i reformatorów systemu ochrony zdrowia. Nie wymienię dobrze zapowiadających się nazwisk, bo mógłbym kogoś pominąć. Chcę jednak podkreślić, że przyczyną nieujawniania się wielu z tych osób jest duża polityzacja ochrony zdrowia. Andrzej Kosiniak-Kamysz: – Najlepiej sprawdzają się ci absolwenci szkół zdrowia publicznego, którzy wyrwali się z niższych szczebli administracji i zaczęli praktykować jako dyrektorzy szpitali.