Leczenie nadciśnienia tętniczego powikłanego - Kuch-Wocial, Agnieszka; Maciejewska, Monika; Łoń, Izabela (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2007)
Niniejszy artykuł omawia leczenie nadciśnienia powikłanego wg najnowszych zaleceń ekspertów ESH i ESC z 2007 r. Przedstawiono w nim leczenie chorób nerek, choroby wieńcowej, cukrzycy, niewydolności serca i migotania przedsionków u chorych z nadciśnieniem tętniczym.