Na ostrzu noża - Płace lekarzy po 1 stycznia 2008 r. (Menedżer Zdrowia, 2007)
Janusz Boniecki, Dariusz Ajdukiewicz, Jacek Daroszewski oraz Piotr Reszelski przedstawiają metody, jakimi w ich szpitalach będą rozwiązywane problemy związane z wprowadzeniem dyrektywy UE nt. czasu pracy lekarzy, oraz jak pogodzą żądania płacowe lekarzy z budżetami placówek medycznych.