Na Grobli zdrowia - Bielawska-Pękala, Agnieszka (Menedżer Zdrowia, 2007)
W ostatnich kilku latach Poliklinika Na Grobli stała się ważnym ośrodkiem medycznym na mapie Wrocławia i Dolnego Śląska. Rocznie przyjmuje 20 tys. pacjentów, a jej obroty wynoszą kilka milionów złotych. W 1999 r. grupa lekarzy ginekologów postanowiła założyć spółkę. Na początku kapitał firmy wynosił 200 tys. zł. Dziś jej udziałowcami jest 11 lekarzy, a kapitał spółki sięga 1,5 mln zł. Ośrodek oferuje opiekę ambulatoryjną w specjalistycznych przychodniach oraz hospitalizację. W trzech salach szpitalnych pacjenci mają zapewnioną 24-godzinną opiekę i pełne wyżywienie. Zabiegi wykonywane są zarówno metodą tradycyjną, jak i endoskopową.