Pacjent ze szmerem nad sercem – opis przypadku - Pyszno-Prokopowicz, Dominika; Piotrowicz, Ewa (Kardiologia na co Dzień, 2007)
W artykule przedstawiono opis pacjenta z przewlekłą chorobą niedokrwienną serca, kardiomiopatią niedokrwienną oraz niedomykalnością zastawki mitralnej o etiologii niedokrwiennej.